Problemen met de tado° app en services oplossen
tado° herkent niet goed of ik thuis of onderweg ben. Wat kan ik doen?
tado° herkent niet goed of ik thuis of onderweg ben. Wat kan ik doen?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er kunnen vele redenen zijn waarom geofencing niet werkt zoals het zou moeten in de tado° app. Hier zijn een paar manieren waarop je dit kunt oplossen:

• Ga naar Instellingen in de tado° app en controleer of geolocatie actief is. Controleer of een lid van je Woning de tado° niet handmatig op de Thuis- of af Afwezigheidsmodus heeft ingesteld.

• Voor tablets raden we het niet aan om de geolocatie te activeren, omdat tablets normaal gezien thuis worden gelaten. Kijk na of voor een mobiel toestel, zoals een smartphone of tablet, dat thuisblijft, de geolocatie niet per ongeluk is geactiveerd.

• Controleer of de locatie van jouw huis correct is in de instellingen van de app. Om dit na te kijken ga je naar Instellingen>Woningdetails>Thuisadres. Tik op het locatie icoontje zodat de app je locatie kan detecteren. Als alle details juist zijn, wijzigingen opslaan en selecteer Klaar.

• Forceer de tado° app om te sluiten door de app van het scherm te vegen. Kijk daarna of na het heropenen van de app de locatie correct is.

• Omdat de diensten van het besturingssysteem van je smartphone gestopt zouden kunnen zijn met werken in de achtergrond, kun je het beste je smartphone uitschakelen en hem daarna weer opstarten. Na het opnieuw opstarten, open je de app en kijk je na of de locatie nu correct is.

Tip: Terwijl je probeert het probleem op te lossen, kun je tado° handmatig blijvend in de Thuis- of Afwezigheidsmodus instellen. Tik in het hoofdscherm op Geolocatie en selecteer Thuis of Afwezig. tado° blijft in de geselecteerde modus totdat een lid van je Woning de modus weer wijzigt.