Er kunnen vele redenen zijn waarom geofencing niet werkt zoals het zou moeten in de tado° app. Hier zijn een paar manieren waarop je dit kunt oplossen:

• Zorg ervoor dat de instellingen van je smartphone overeenkomen met de beschrijving in het artikel, Wat zijn de smartphone-instellingen voor optimale geolocatie?.
  • Ga naar Instellingen in de tado° app en controleer of geolocatie actief is.
  • Voor tablets raden we het niet aan om de geolocatie te activeren, omdat tablets normaal gezien thuis worden gelaten. Kijk na of voor een mobiel toestel, zoals een smartphone of tablet, dat thuisblijft, de geolocatie niet per ongeluk is geactiveerd.
  • Controleer of de locatie van jouw huis correct is in de instellingen van de app. Je kunt dit nakijken door naar Instellingen te gaan in de tado° webapplicatie. Om de locatie aan te passen, ga naar Woningdetails onder Thuisinstellingen en selecteer Verander mijn thuislocatie handmatig.
  • Forceer de tado° app om te sluiten door de app van het scherm te vegen. Kijk daarna of na het heropenen van de app de locatie correct is.
  • Omdat de diensten van het besturingssysteem van je smartphone gestopt zouden kunnen zijn met werken in de achtergrond, kun je het beste je smartphone uitschakelen en hem daarna weer opstarten. Na het opnieuw opstarten, open je de app en kijk je na of de locatie nu correct is.