Vereist de tado° app dat gps geactiveerd wordt? In welke gevallen wordt gps gebruikt?

De tado° app gebruikt altijd de meest energiezuinige manier om te bepalen hoe ver je van huis bent (bv. met iOS geofencing/region monitoring) en werkt in de achtergrond. Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt een beroep gedaan op gps. Dit proces verloopt volledig automatisch. Als je de gps-functie gedeactiveerd hebt, dan gebruikt tado° de andere geolocatiefuncties van je smartphone. In principe gebruikt tado° altijd de laatste afstand van huis die je telefoon doorstuurde. Die informatie gebruikt tado° om te bepalen tot welk niveau te verwarmen. Als je telefoon geen locatiegegevens verstuurt (bv. wanneer alle geolocatiefuncties gedeactiveerd zijn), dan zal tado° de afstand gebruiken die de telefoon het laatst doorstuurde.