Wat zijn de smartphone-instellingen voor een optimale locatiegebaseerde aansturing van mijn verwarming?

Sta toegang tot locatiegebaseerde diensten toe

Wanneer het besturingssysteem van je smartphone hiernaar vraagt, verleen de tado° app dan toegang tot je locatiegegevens. Als je tado° per ongeluk geen toegang hebt gegeven, dan kan je dit op elk moment nog veranderen in de instellingen van het besturingssysteem van je smartphone.

Houd wifi geactiveerd

De wifi van je smartphone moet geactiveerd zijn, ook als je op op dit moment niet verbonden bent met een wifinetwerk. De namen (SSID’s) van omringende netwerken worden gebruikt om de prestatie van de locatiedetectie te verbeteren. Wifi gebruiken om een locatie te bepalen is bovendien energiezuiniger dan gps gebruiken.

Als je de wifi van je smartphone uitschakelt, dan kan het batterijverbruik van je telefoon zelfs toenemen omdat de energie-intensieve gps-module dan vaker geactiveerd moet worden.

Activeer werken op de achtergrond

Sta "verversen op de achtergrond" en "achtergronddata" toe. tado° moet namelijk locatiedata in de achtergrond kunnen versturen, zodat je huis opgewarmd kan worden voordat je thuiskomt.

Houd mobiele data geactiveerd

Het mobiele internet dient beschikbaar en geactiveerd te zijn. Als mobiele data niet beschikbaar zijn, dan kan de tado° app geen locatiedata doorsturen. Het zou kunnen dat voor de tado° app de mobiele data zijn uitgeschakeld in de instellingen van het besturingssysteem van je smartphone:

Merk op dat het ook mogelijk is dat je telecomaanbieder een beperking voor mobiele data of een volumelimiet heeft opgelegd, afhankelijk van je data-abonnement of van mogelijke dataroamingbeperkingen.

Houd de tado° app open in de achtergrond

De locatiegebaseerde controle werkt het best wanneer je de tado° app open houdt in de achtergrond. De app verwijderen uit de multitasking van het besturingssysteem van je smartphone via de "afsluiten-forceren-functie” (de app "van het scherm vegen") leidt tot problemen. We hebben in de app functies geïntegreerd die de locatiediensten herstellen, zelfs na een geforceerd afsluiten. Die zullen evenwel pas opnieuw actief worden na een bepaalde tijd (meestal 4 uur). Als je gedurende die tijd op weg bent naar huis, dan kunnen we je huis niet op tijd voorverwarmen.

Schakel batterij-optimalisatie uit voor tado°

De besturingssystemen van de meeste smartphones hebben een instelling waarmee je een speciale energiebesparende functie kunt activeren. Dergelijke functies hebben een negatief effect op de prestaties van de locatiedetectie. Ze mogen niet geactiveerd zijn als je de locatiegebaseerde controle van tado° wenst te gebruiken. We verwijzen je graag naar één van onze gedetailleerde artikelen voor jouw besturingssysteem en fabrikant:

Beperk het gebruik van energiebesparende apps

Omwille van dezelfde redenen raden we het gebruik af van apps die ontwikkeld zijn om accustroom te helpen besparen. Een voorbeeld van zo’n app is het populaire Du Battery Saver.