Ik werk dicht bij huis en de automatische Afwezigheidstemperatuur is niet laag genoeg voor me. Kan ik de Afwezigheidstemperatuur op een lagere waarde instellen?

tado° verlaagt automatisch de temperatuur afhankelijk van de eigenschappen van je woning en hoe ver je van huis bent. tado° houdt er hierbij wel rekening mee dat hij in staat moet zijn om de temperatuur weer terug te brengen naar de Thuistemperatuur van je slimme schema tegen de tijd dat je terug thuiskomt. Dat wil zeggen dat hoe verder je je van huis bevindt, hoe lager de Afwezigheidstemperatuur zal zijn, omdat tado° dan meer tijd heeft om je huis voor te verwarmen.

Als je erg dicht bij huis werkt, dan heeft tado° niet veel tijd om je huis voor te verwarmen. Het is mogelijk dat daardoor de Afwezigheidstemperatuur niet laag genoeg is voor jou. We hebben hier een oplossing voor ontwikkeld - je kan ervoor kiezen om een vaste Afwezigheidstemperatuur in te stellen. Ga simpelweg naar het tabje “Modi” van het Slimme Schema in je tado° app en selecteer de “Afwezigheidsmodus”. Stel vervolgens een “vaste Afwezigheidstemperatuur” in en selecteer de temperatuurwaarde waarnaar tado° je huis mag laten afkoelen als je er niet bent.

Maar er is meer: als iemand regelmatig thuis is voor slechts een korte tijd, dan kun je ook een tijdsblok op “Afwezig” instellen onder het tabje “Tijden” van het slimme schema door “Away” te selecteren in de selectielijst voor de “Modi”. Een “Afwezig” tijdsblok is altijd actief en tado° negeert de locatie van de verbonden smartphones tijdens dit tijdsblok. Met een dergelijke instelling blijft tado° in de “Afwezigheidsmodus”, ook wanneer je bijvoorbeeld even thuiskomt om je sporttas op te pikken of om je hond op te halen voor zijn avondwandeling.