Ik denk dat de echte binnentemperatuur hoger / lager is dan door tado° wordt weergegeven, wat kan ik doen?

Elke tado° zone heeft een leidinggevend meetapparaat zodat er maar één temperatuur per zone wordt weergegeven. Als u meerdere apparaten in dezelfde zone heeft, kunt u kiezen welk apparaat de leider is. Omdat de Slimme Radiatorknop doorgaans dicht bij de radiator is geplaatst is de algemene aanbeveling om een Slimme Thermostaat in te richten als meetapparaat voor die zone als er een Slimme Thermostaat aanwezig is in die zone.

Als je denkt dat tado°'s temperatuurmeting niet juist is, zijn er twee instellingen die u kunt wijzigen:

1. Een ander meetapparaat selecteren voor deze zone

Om het meetapparaat te wijzigen, gaat u naar de Metingen in uw zone-instellingen. U kunt kiezen uit Slimme Thermostaten, Slimme radiatorknoppen en Slimme Aircobesturingen in die zone, Extensiekits kunnen geen temperatuur meten.

Zorg ervoor dat het meetapparaat dat u voor temperatuurmetingen selecteert niet wordt beïnvloed door warmtebronnen zoals open haarden, ramen, direct zonlicht of koken.

2. Het meetapparaat ijken

Als er slechts één tado° apparaat in een zone is toegevoegd of als u denkt dat het meetapparaat een temperatuur toont die niet helemaal juist is kunt u een standaard thermometer gebruiken om de juiste kamertemperatuur te controleren. Ga dan naar de zone-instellingen en stel een temperatuurcorrectie in. Bij het instellen van de temperatuurcorrectie wordt de temperatuur inclusief de correctie getoont als referentie.

Houd er rekening mee dat de correctie alleen in volle graden ingesteld kan worden wanneer een Slimme Radiatorknop geselecteerd is als meetapparaat, terwijl de granulariteit voor slimme thermostaten 0,1 graden is.