Ik denk dat de echte binnentemperatuur hoger / lager is dan door tado° wordt weergegeven, wat kan ik doen?

Voor iedere tado° kamer wordt de gemeten temperatuur weergegeven in het Kameroverzicht. Deze temperatuurmeting wordt gedaan door het tado°apparaat dat ingesteld is als meetapparaat voor die kamer. Voor kamers waarin meer dan één tado°apparaat geïnstalleerd is kan je zelf kiezen welke van die apparaten de temperatuur moet meten.

Wanneer je denk dat tado°’s gemeten temperatuur onjuist is, dan kan je dit aanpassen door:

1. Een ander meetapparaat selecteren voor deze kamer

Wanneer meerdere tado° apparaten in dezelfde kamer geïnstalleerd zijn, is het mogelijk dat het ingestelde meetapparaat niet op de meest geschikte locatie hangt om een accurate temperatuurmeting te doen.

Bijvoorbeeld, het kan zijn dat je een Slimme Radiatorknop ingesteld als meetapparaat hebt ingesteld. Deze Slimme Radiatorknop kan mogelijk een te hoge temperatuur aangeven als deze zich achter een gordijn of meubelstuk bevindt. Als je een Slimme Thermostaat en een Slimme Radiatorknop in één kamer hebt geïnstalleerd, raden wij daarom aan om de Slimme Thermostaat als meetapparaat in te stellen.

Houd in de gaten dat de Slimme Thermostaat geplaatst wordt in een geschikte locatie om de temperatuur te meten.

Om het meetapparaat te wijzigen, ga naar de specifieke kamer in Instellingen > Kamers. Kies de het meest geschikte apparaat in de meetapparaat sectie.

2. Het meetapparaat ijken

Als er slechts één tado° apparaat in een kamer is toegevoegd kun je een standaard thermometer gebruiken om de juiste kamertemperatuur te bepalen. Het verschil tussen de werkelijke temperatuur en de gemeten temperatuur op tado° is de benodigde temperatuurcorrectie. Wanneer zo’n correctie nodig is kan je tado° de opdracht geven om hier rekening mee te houden.

Om de temperatuurcorrectie in te stellen of aan te passen ga je naar de specifieke kamer in Instellingen > Kamers. Wanneer een temperatuurcorrectie is ingesteld zal tado° voortaan de gemeten temperatuur inclusief die temperatuurcorrectie weergeven.

Houd er rekening mee dat de correctie alleen in volle graden ingesteld kan worden wanneer een Slimme Radiatorknop geselecteerd is als meetapparaat. Met de Slimme Thermostaat als meetapparaat kan de correctie in gradaties van 0,1°C ingesteld worden.