Hoe kan ik de kalibratie van de Slimme Radiatorknop resetten zodat ik het apparaat op een andere radiator kan monteren?
Hoe kan ik de kalibratie van de Slimme Radiatorknop resetten zodat ik het apparaat op een andere radiator kan monteren?

Te weten komen hoe je tado° Slimme Radiatorknop te kalibreren wanneer je zijn plaats wijzigt.

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Direct na het monteren van de kop van de Slimme Radiatorknop op de bevestigingsbeugel, zal het apparaat proberen de posities te bepalen waarin het ventiel volledig open en gesloten is. Dit proces wordt kalibreren genoemd.

Zodra het succesvol gekalibreerd is, slaat het apparaat de kalibratiewaarden op. Als je de Slimme Radiatorknop op een andere radiator wilt monteren, moet je deze kalibratiewaarden resetten. Dit komt omdat elk radiatorventiel (zelfs van hetzelfde type) licht afwijkende volledig open/gesloten posities heeft.

Om de kalibratiewaarden opnieuw in te stellen, moet je het volgende doen:

1. Verwijder de Slimme Radiatorknop van de radiator.

2. De herstart is geslaagd als je ‘Hi’ ziet op de display van het apparaat. Bij de Slimme Radiatorknop Basic gaan de streepjes naast de temperatuur markeringen op de displayaan en uit.

3. Bij beide apparaten, zal de zwarte pin zich terugtrekken. Nu is het apparaat klaar voor een nieuwe kalibratie.

4. Bevestig de Slimme Radiatorknop op de schroefbevestiging van een andere radiator om het kalibratieproces te starten. Draai de kop naar rechts om hem vast te zetten.

Wanneer je Slimme Radiatorknop verplaatst naar een radiator, die geen tado° thermostaat heeft, zul je de schroefbevestiging ook naar de nieuwe radiator moeten verplaatsen.