Hoe controleert de Slimme Aircobediening mijn airconditioningssysteem?

De Slimme Aircobediening vervangt de afstandsbediening van jouw airconditioningssysteem en geeft je de mogelijkheid om een temperatuur in te stellen in jouw huis, van overal.

Er zijn twee modi beschikbaar voor het controleren van het airconditioningssysteem: thermostatische en niet-thermostatische sturing.

Thermostatische sturing zorgt ervoor dat de ingestelde kamertemperatuur wordt behouden. Het is beschikbaar voor zowel de koel- als de verwarmfunctie van het airconditioningssysteem. Thermostatische sturing monitort constant de kamertemperatuur en past de commando’s aan, welke naar het airconditioningssysteem worden gestuurd, om een constante temperatuur te behouden. Het systeem wordt ingeschakeld wanneer koeling of verwarming nodig is en uit zodra de gewenste temperatuur bereikt is.

Je kunt de acceptatiegrens (hysteresis) voor de temperatuur en daarmee de frequentie van het in- en uitschakelen van het airconditioningssysteem instellen. Momenteel is er één ventilatorsnelheid beschikbaar. Dit wordt bepaald tijdens de installatieprocedure, maar kan later worden aangepast door de commando’s van je afstandsbediening opnieuw aan te leren aan de Slimme Aircobediening.

Indien je graag meer ventilatorsnelheden of de ventilator- en droogmodus van je airconditioningssysteem wilt gebruiken, dan kun je niet-thermostatische sturing voor je Slimme Aircobediening activeren via de app. Je vindt deze optie in de airco configuratie sectie onder de respectievelijke ruimte instellingen.

In deze bedieningsmodus stuurt de Slimme Aircobediening de instellingen naar het airconditioningssysteem, maar laat de kamertemperatuur door het airconditioningssysteem reguleren. Omdat er afwijkingen kunnen zijn tussen de gemeten temperatuur van het airconditioningssysteem en de eigenlijke kamertemperatuur, kan het airconditioningssysteem de ingestelde waarde van tado° overschrijden. In dit geval verhindert tado° de sturing van het airconditioningssysteem niet. Alleen als er een instelling wordt aangepast, stuurt de Slimme Aircobediening een ander commando naar het airconditioningssysteem. Als je tado° de temperatuur in de ruimte wilt laten reguleren, stel je Slimme Aircobediening dan in op thermostatische sturing.