Wat vertellen de verschillende niveaus van warmtevraag in de app en het rapport over wanneer de cv-ketel aan en uit was?

Afhankelijk van uw verwarmingssysteem, wordt de tado° warmtevraag vertaald in een controlesignaal dat de verwarmingsketel en/of radiator of vloerverwarmingsklep aanstuurt:

Voor een zone uitgerust met radiatoren, correspondeert de warmtevraag met het openingsniveau van een conventionele radiatorthermostaat.

Voor een verwarmingssysteem gestuurd door een relais signaal (aan/uit), wordt de aanvraag vertaald naar een “Vraag naar warmte” met een variabele tijdsduur. Bij een hoge warmtevraag, is het relais meer en langer gesloten dan voor een lage warmtevraag.

Digitaal gestuurde verwarmingssystemen ontvangen de proportionele warmtevraag onmiddellijk in vorm van een modulerende aanvoertemperatuur.