Hoe werkt de Open Raam Detectie Skill?

De Open Raam Detectie van tado° herkent aan plotselinge veranderingen in temperatuur of vochtigheid dat er een raam is geopend en schakelt voor kort tijd de verwarming of airco uit om energie te besparen.

Ga naar Instellingen > Open Raam Detectie in de tado° app om deze Skill aan of uit te zetten.

Nadat een open raam is gedetecteerd, wordt de verwarming of airco standaard gedurende 15 minuten uitgeschakeld. Je kunt de uitschakeltijd individueel per kamer instellen door in de tado° app naar de Instellingen > Open Raam Detectie te gaan.

Je kunt de verwarming of airco ook opnieuw inschakelen via de app en op de apparaten voordat de uitschakeltijd is verstreken.

Draai de knop van de Slimme Radiatorknop gewoon op de gewenste temperatuur of gebruik de aanraakpijlen op de Slimme Thermostaat of de Slimme Aircobediening, om de open raam modus uit te schakelen op het apparaat.

Houd er rekening mee dat alleen het apparaat dat is geselecteerd om de temperatuur in een zone te meten, een open raam kan detecteren. Als je meerdere apparaten in een zone hebt, kun je selecteren welk apparaat de temperatuur moet meten.

Als de uitschakeltijd is verstreken of handmatig is geannuleerd, wordt de detectie van open ramen gedurende 15 minuten geblokkeerd.

Let op: Op dit moment houdt tado° geen rekening met een open raam als je airco is ingesteld op drogen, ventileren of automatische modus.