Kan tado° detecteren wanneer ik aan het ventileren ben en onnodig energieverlies door het open raam voorkomen?

ℹ BETA Feature
Als u deze functie in een zone wilt gebruiken, activeert u deze in de zone instellingen.

tado°'s Open Raam Detectie herkent plotse dalingen in temperatuur of vochtigheid wanneer een raam wordt geopend en zet de verwarming uit om energie te besparen. U kunt dit voor elke zone in uw zone instellingen activeren of deactiveren.

De tijd om een open raam te detecteren hangt af van de buitentemperatuur en de absolute vochtigheid. De detectie werkt het snelst bij koude omgevingstemperaturen en lage absolute luchtvochtigheden.

De standaardduur om de verwarming uit te zetten nadat een open raam is gedetecteerd is 15 minuten. De tijd kan voor elke zone afzonderlijk in de zone instellingen worden aangepast.

U kunt de verwarming opnieuw inschakelen in de App en op de apparaten voordat de uitschakeltijd is verstreken. Zet de knop van de Slimme Radiatorknop gewoon op de doeltemperatuur of gebruik de aanraakpijlen op de Slimme Thermostaat om de open raam modus uit te schakelen op het apparaat.

Alleen het apparaat dat de temperatuur in een zone meet, kan een open raam detecteren. Als u meerdere apparaten in een zone heeft, kunt u selecteren welk apparaat de temperatuur moet meten.

Als de uitschakeltijd is verstreken of na het annuleren, wordt de detectie van open ramen gedurende 15 minuten geblokkeerd.