Hoe werkt Open Raam Detectie?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Open Raam Detectie van tado° herkent aan plotselinge veranderingen in temperatuur of vochtigheid dat er een raam is geopend en schakelt om energie te besparen je verwarming of airco uit totdat het raam gesloten is.

Dit proces is automatisch wanneer je Auto-Assist hebt.

Als je geen Auto-Assist hebt, kun je Uitschakelen Alle kamers selecteren in Snelkoppelingen in de tado° app. Als je pushberichten hebt geactiveerd, ontvang je een bericht om je verwarming of airco uit te schakelen.

Hoe Open Raam Detectie activeren?

Om de feature te activeren doe je het volgende in de tado° app:

1. Ga naar Instellingen > Open Raam Detectie

2. selecteer de kamer die je wilt inschakelen en

3. Kies Open Raam Detectie aan.

4. Pas de uitschakeltijd zonodig aan. Standaard schakelt tado° gedurende 15 minuten uit.

5. Herhaal dit voor alle kamers waar je wilt dat tado° open ramen detecteert.

Hoe kan ik uitschakelen voor open ramen annuleren?

Je kunt de verwarming of airco ook opnieuw inschakelen via de app en op de apparaten voordat de uitschakeltijd is verstreken.

Om uitschakeling door open raam te annuleren, kun je het volgende doen:

• In de app, selecteer Annuleren

• Op de apparaten, draai de knop van de Slimme Radiatorknop gewoon op de gewenste temperatuur of gebruik de aanraakpijlen op de Slimme Thermostaat of de Slimme Aircobediening V3+.

Houd er rekening mee dat alleen het apparaat dat is geselecteerd om de temperatuur in een zone te meten, een open raam kan detecteren. Als je meer dan één apparaat in dezelfde kamer hebt, kun je selecteren welk apparaat het Meetapparaat moet zijn.

Als de uitschakeltijd is verstreken of handmatig is geannuleerd, wordt de detectie van open ramen gedurende 15 minuten geblokkeerd.

Houd er rekening mee dat je geen open raam melding krijgt in één van de volgende gevallen:

• De verwarming in de kamer staat op UIT.

• De verwarming in de kamer staat op AAN, maar er is geen warmtevraag want de binnentemperatuur is hoger dan de ingestelde temperatuur.

• Je woning staat in de Afwezigheidsmodus op het moment dat de verandering gedetecteerd wordt.

• De Slimme Aircobediening staat op Dry, Fan of Auto Modus.