Hoe ver kunnen de bridge en de Slimme Thermostaat van tado° van elkaar verwijderd zijn?

De tado° apparaten communiceren draadloos op 868 MHz met behulp van het IPv6-geactiveerde "6LoWPAN" protocol. Het voordeel van het gebruik van dit protocol voor het tado° draadloze netwerk, in plaats van Wi-Fi (2,4 en 5 GHz), is het extreem lage stroomverbruik in combinatie met een superieur bereik door muren en vloeren heen. Onze testen in conventionele woningbouw bereikten gemakkelijk dekking van 2- en 3-verdiepingen tellende woningen. Het werkelijke bereik is natuurlijk afhankelijk van de constructie van het betreffende gebouw en kan verschillen van de testresultaten.